نامه دکتر علیرضا ورناصری بهمراه سایر نمایندگان استان خوزستان و چهار محال و بختیاری به رئیس جمهور؛ حیات بین نسلیِ میلیونها نفر به کارون بستگی دارد، طرح بهشت آباد باید متوقف شود

 

 

نمایندگان اُستانهای خوزستان و چهار محال بختیاری در نامه ای به رییس جمهور خواستار توقف عملیات اجرایی طرح انتقال آب موسوم به بهشت آباد شدند.

 

به گزارش پایگاه خبری ایرانیان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی روابط عمومی نماینده مردم  مسجدسلیمان، لالی ، هفتکل و اندیکا در مجلس شورای اسلامی، دکتر علیرضا ورناصری بهمراه سایر نمایندگان استان خوزستان و چهار محال و بختیاری در نامه ایی مستند به مطالعات کارشناسی و باتوجه به تنشهای آبی موجود در این دو استان به ویژه مناطق پایین دست ، براساس اصل ۵۰قانون اساسی خواهان توقف عملیات اجرایی طرح انتقال آب بین حوضه ای موسوم به بهشت آباد شدند.

 

در متن این نامه آمده است:

ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران

حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی

احتراما پیرو رویت نامه آقای خاتمی رئیس محترم مجمع نمایندگان استان اصفهان به شماره ۹۹۱۸۲ تاریخ هفتم ماه جاری که آغاز انتقال آب از تونل بهشت آباد را منوط به صدور مجوز نهایی از سوی شما عنوان داشته اند به استحضار می رساند:
ضمن تاکید بر ضرورت رفع مشکل “آب شرب” هموطنان استان اصفهان از طرق علمی- کارشناسانه مطابق با اصل ۵۰ قانون اساسی موکدا یادآور میشویم کارون ارتباط حیاتی با مردم استان خوزستان و چهارمحال و بختیاری دارد نادیده گرفتن قوانین کلیدیِ بوم شناختی و ایجاد این سطح تغییر در اکوسیستم کارون که حیات بین نسلی چند میلیون نفر به شکل مستقیم به آن وابسته است بی اعتنایی به اصل ۴۸قانون اساسی، یک اشتباه اکولوژیک و محصول نگاه یکجانبه گرایانه و تبعیض امیز به مناطق است که خسارات فاجعه باری به دنبال خواهد آورد. کما اینکه اجرای ۴ طرح انتقال آب موجب تقلیل میزان کشت اراضی مستعد خوزستان تا۵۰ درصد، در سالهای خشک شده است. آورد ۱۶ میلیارد متر مکعبی در ۱۵ سال اخیر بامجموع مصارف ۱۷ میلیارد، حاکی از عدم توازن مصارف و منابع در حوضه های آبریز منتهی به جلگه خوزستان است.

مطابق با اصل ۴۵ قانون اساسی، آب بر اساس مصالح عامه بهره برداری میگردد نه بر اساس مصالح استانی یا کنشهای سیاسی. طرح بهشت آباد فاقد ارزیابی محیط زیستی و پیوست ارزیابی اجتماعی ست. انتقال آب سرشاخه های کارون با عملکردسلبی در قبال کشاورزان، علاوه بر تضعیف نقش پیشرانیِ تولید ملی کشاورزی خوزستان، خسارات کاهش انرژی، هدر دادن بیت المال، تضعیف جلگه خوزستان،نابودی معیشت پایدار مردم، تشدید مشکلات محیط زیستی و چالشهای کمّی و کیفی آب، همچنین تامین آب شرب نیمی از مردم چهارمحال و بختیاری را نیز دچار چالش خواهد نمود و آثارمعیشتی-اقتصادی مخربی ناشی از خشک شدن چشمه های متعدد در گستره ژئوهیدرولوژیکی تونل ایجاد مینماید.

بایسته است وزیر محترم نیرو با التزام به اصل ۴۰ قانون اساسی با اجتناب از رویکرد تامین محور و تکرّر چرخه انتقال آب و فجایعی همچون انتقال بیش از ۱ میلیارد متر مکعب آب از حوضه کارون، با مدیریت تقاضاو برنامه ریزی جهت اصلاح الگوی مصرف بسوی بازچرخانی آب و استفاده از پسابها، طرحهایی مثل انتقال آب از خلیج فارس به کرمان که در اصفهان هم محقق میشود را جایگزین عملکرد منسوخ انتقال از سرچشمه ها نموده با پرهیز از استمرار انجام ناصحیح آمایش آب محورِ سرزمین، مدیریت آب را از تولید و منابع طبیعی منفک نداند.

رجاء واثق است با علم مسلم جنابعالی به شرایط حساس کنونی کشور، با استمرار رویکرد خود در صیانت از حقوق مردم و التزام مجموعه تحت امر خود به صداقت، علم محوری و شفافیت، مانع از وقوع قریب به احتمال پیامدهای اجتماعی-امنیتی تنش آبی و خروج از تعادل پایدار کنونی در استانهای مبدأ و مقصد این طرح انتقال باشید.

 

 

 

 

انتهای پیام